envirochem

4-7. jun 2023, Kladovo, Srbija

Smeštaj i izleti

Smeštaj

Cene aranžmana za 3 puna pansiona sa smeštajem i uključenim taksama u dvokrevetnim (1/2) i trokrevetnim (1/3) sobama u hotelu “Đerdap” iznosi: 16.500,00 dinara po osobi (doplata za jednokrevetnu (1/1) sobu: 2.700,00 dinara, broj 1/1 soba je ograničen)

U cenu je uračunato:

  • koktel dobrodošlice
  • 3 puna pansiona
  • boravišna taksa i osiguranje
  • doplata za svečanu večeru

Za učesnike Simpozijuma koji ne borave u Hotelu Đerdap, a žele da prisustvuju svečanoj večeri, molimo da popune online formular i izaberu Svečanu večeru.

Nakon popunjavanja online formulara, Hotel će Vam dostaviti predračun.

Foto: Veljko Komlenić

Izleti

Krstarenje brodom

  • Dvočasovno krstarenje brodom Đerdap na relaciji Tekija – Trajanova tabla – Tekija i organizovan transfer na relaciji Kladovo-Tekija-Kladovo (minimum 70 osoba)
    Napomena: Krstarenje brodom nije uključeno u kotizaciju. Prijave se vrše unapred putem online formulara, a placanje se vrši na recepciji Hotela Đerdap.

Trajanova tabla, natpis uklesan u steni pored Dunava u Đerdapskoj klisuri, posvećen je čuvenom rimskom imperatoru koji je na svom putu kroz Srbiju ostavio brojne tragove. Tabla potiče iz vremena ratova sa Dačanima, a postavljena je u periodu između 100. i 103. godine. Prilikom izgradnje brane nivo Dunava je podignut za preko 20 metara, zbog cega je Trajanov put potopljen. Trajanova tabla je, međutim, izmeštena 21 metar, u jednom bloku težine čak 300 tona.

 
Foto: Veljko Komlenić

HE Đerdap

  • Obilazak HE Đerdap uz pratnju stručnog vodiča i organizovan transfer na relaciji od hotela Đerdap do HE Đerdap
    Napomena: Obilazak HE Đerdap nije uključen u kotizaciju. Prijave se vrše unapred putem online formulara, a placanje se vrši na recepciji Hotela Đerdap.

Nakon 8 godina izgradnje zajedničkim snagama Rumunije i Jugoslavije 1972. godine dobija najveće hidroagregate na svetu. Pored obilaska mašinske hale prolazi se i iznad kanala prevodnice koja prebacuje brodove iz jednog u drugo jezero sa visinskom razlikom od 25 metra. Objekat koji priozvodi petinu ukupne električne energije u Srbiji je već 4 godine u procesu revitalizacije, što obilazak čini znatno atraktivnijim. Udaljenost od hotela 8km.

Foto: Veljko Komlenić